.

the time is...

My lovely ♥ Followers.. tq folo me! =)

Saturday, June 20, 2009

Cara Meraikan Father's Day...=)

Father's Day juz around the corner..

and tomorrow, 21st June 2009 adalah Hari Bapa..:)

weeeeeeeeeeeeeee~

ok..for today entry juz nk share gan u'ols few ways to celebrated father's day..:)

hope u guys get some ideas to celebrate somethin' for ur lovely dad...

hope korank enjoy k..:)

1. Makan di luar

Membawa bapa dan seluruh keluarga menikmati pelbagai hidangan enak di luar. Bawa bapa ke tempat yang digemari olehnya.

2. Masak untuk ayah

Anda boleh masakkan hidangan istimewa untuk bapa pada hari tersebut.Jika inginkan kelainan, anda boleh juga mencuba menu Barat seperti piza, spageti, chicken chop dan sebagainya berpandukan buku resipi masakan.

3. Greeting Card

Bagi yang kreatif, anda boleh membuat sekeping greetin card or kad ucapan istimewa. Selain kad ucapan, anda juga boleh membuat buku skrap untuk dihadiahkan kepada bapa. Buku skrap yang dimaksudkan adalah sebuah album yang dihasilkan sendiri dengan pelbagai maklumat termasuk gambar foto, nota dan perkara yang digunakan untuk memperingati sesuatu perkara atau peristiwa. Anda juga boleh mengumpulkan pelbagai memori dan perkara yang berkaitan untuk tatapannya sebagai tanda penghargaan anda.

4. Bersantai

Apa kata pada hari tersebut, anda membawa bapa berehat sambil bersantai dengan melakukan aktiviti-aktiviti seperti memancing dan berkelah.

5. Keratan akhbar

Jika anda tahu menggunakan perisian seperti Adobe Photoshop, Illustrator atau Indesign, anda boleh hadiahkan sebuah keratan akhbar tiruan yang menceritakan kehebatan dan pengorbanan seorang insan yang bernama bapa. Anda juga boleh meletakkan gambarnya sekali serta diabadikan di dalam sebuah bingkai gambar.

6. Melancong

Bagi yang mempunyai duit lebih, anda boleh membawa bapa ke tempat-tempat menarik seperti pantai, bandar-bandar menarik atau bersejarah ataupun sekadar lawatan ke rumah rakan-rakan lamanya.

7. Gajet

Anda juga boleh menghadiahkan bapa telefon bimbit, komputer riba, kamera dan sebagainya. [xmmpu lg nk bg]

8. Tiket umrah

Biarpun bapa anda sudah mengerjakan umrah atau haji, tiket umrah yang diberikan oleh anda pasti menggembirakan hatinya. [ insyaallah]

9. Supplement kesihatan

Usia yang menginjak tua kadangkala merisaukan golongan bapa. Justeru, anda boleh menenangkan hati bapa dengan menghadiahkan suplemen kesihatan kepadanya.

10. Hadiah kejayaan
Tidak semestinya wang ringgit atau hadiah yang diingini oleh bapa. Kejayaan anda dalam pelajaran, kerjaya atau hidup berumah tangga juga adalah hadiah yang cukup bermakna buat seorang bapa. [semestinye]


p/s : tips2 d ats di copy dr kosmo.com...lalalala....which 1 yg patut aku wat to clebrate father's day??..emm..mayb no 1,2,3 n 10..klu xmmpu i'll hadiah kn kejayaan in my study for my luvly abah..:)


No comments:

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin