.

the time is...

My lovely ♥ Followers.. tq folo me! =)

Wednesday, August 12, 2009

menyusahkan betol!!!..=)

perhatian: N3 kali nie amat2 serius..wakakakaka~

hari isnin lepas lepas bacaan yassin *bacaan yasin dr bilik ke bilik*, ostel aku telah dikejutkan dgn berita k'hilangan s'buah telefon bimbit (fon) milik s'org penguni..fon t'sebut bru dibeli oleh Si N *bukan name sbenar* petang hari kejadian dekat tesco dgn nilai dlm 800++..fon t'sebut disyaki ilang antare pukul 8.00-8.15 malam..ketika kehilangan tuan fon t'sebut sedang membace yasin di bilik laen dan die telah meninggalkan fon itu yg sedang dicharge..*fon bru kn kne charge 8 jam* 

Lepas balik bace yassin..tgk2 fon dh ilang..sape kan pencuri nye??..lepas tu sume la kecoh.. and very the immedietely, we'all wat meeting tergempak..sume penguni level 3 kene b'kumpul kat 1 bilik nie..then, spotcheck dilakukan dr bilik ke bilik..but x jumpe  pon..abih sume kawasan dicari..

Macam2 usaha dibuat..ade yg gi solat hajat..ade yg bace yassin..bagi minum air zam zam..kiteorang syak kawan2 rapat Si "N" nie yang curi..bcoz mane ade orang taw yg die beli fon bawu..hanya beberape kwn t'dekat die yg tahu..tibe2..hasil maklumat org ramai *ramai ke?* dorank ade suspek si "S" *bkn name sbenar* nie yg ambik..sebab dak tu mengelabah gilew..tp lepas check lg bilik die still x jumpe lak..haihhhhhhh~

Sape la yg curi fon tu?..kalu taw mmg nk kene penyepak!!.. *ganas gilew*..very the m'yusahkan oke!..kteorg b'kumpul dekat2 pkul 11 malam sebab nk cari sape p'curi nye..xde yg m'gaku.. adoiiii..dh la budak2 laen ade omwork nk setel..lepas tuh bg minum air yasin & gertak dorank nie..harap2 sape yg curi fon tu lembut hati nak bg balik..klu dorank malu nk bagi kt tuan sndiri..leh la letak kt mne2 tempat yg orang leh nampak..then, sume balik bilik~

Then pagi semalam * ari Selasa * , aku dapat brite yg fon tu dah jumpe.. mmg x bleh bla.. si pencuri tu dah letak fon tu + note kecik dalam kasut kuliah Si N tuh..note tu ade b'bunyi macam nie : 

" SAYA MINTA MAAF KT AWAK..SY NAK MAEN2 JE SEBENARNYA..SORY SGT2..bla..bla..bla "

nak main2??..ingat nie April-FOOL ke??..byk santek muke ko??..menyusahkan orang ade la.. kesian budak2 lain..dorank lak t'pakse wasting their time malam kejadian..ish2.. kalu dpt taw spe yang ambik fon tu mmg aku goreng2 die..muahahahahhaha~ *gelak syaitonn*

tp, nasib baik la jmpe gak fon tuh..kalu x burn je duit beli mendealah tuh..so, moral of the story..

  • klu nak gurau2 tu b'pade2 la..
  • jgn nak m'yusahkan orang laen!
  • jage barang anda elok2..
  • jgn t'lalu p'cayekan kwn..
  • lu pikir la sendirikkkkkkkkkk.. *nie moral ke??..hahaha..*

assalamualaikummmmmmm~ renung2 kan dan selamat beramalll!!!... 

p/s : sehingga detik nie identiti si pencuri masih menjadi misteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~



No comments:

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin