.

the time is...

My lovely ♥ Followers.. tq folo me! =)

Wednesday, May 26, 2010

tag from sis syifa..=)

salam sumer!
fuh..dah berkurun rasanye aku x wat tagged2 nie..disebabkan ade hutang tag yg belom settle, mmg kene settle kan gak..i get this tag from my junior kt college,Syifa..tenks dear 4 da tag..maap ye syifa sbb sudah sekian lame baru tag ini diselesaikan..ampunnnnnn~ :)

syaratnye...kena listkn 7 menda pasai aku??? jom laaa layan k...
antara 7 mende pasal aku adelahhhhhhhhhhh....

1. Laptop.
Laptop yg aku pakai skrg adelah HP compaq.. mende nie wajib ade pada aku.. actually, not for me only..but for all the students..name pon pelajar kan..sure2 wajib ade laptop..lagi pon course aku sume assignment..so, mende laptop nie mmg wajib ade dalam hidup aku..kalu boleh 24/7 duk m'gadap laptop..24 = mengadap FB , 7 = wat assigment..ohhh..itu tipu yeeeee~~ n btw, aku syg giler2 laptop aku hokey..kalu die sakit..aku pon rase nak sakit gak! :)

2.  Facebook.

Oke..aku pasti korank sume pon gilew FB kn??..same la macam aku..boleh dikatekan gile gak *wah m'gaku diri gile tu* opsssss~~tapi tapi tapi aku tak de la gile mana dengan FB nie..sikit2 jep~~ oh..lagi 1 fakta aku ciap ade 2 account FB taw :)


3. I  Music. 
hahahaa..mende ke-3 pasal aku adelah MUSIC..aku suke giler musik ok..kalu dengar lagu semua genre aku layan..tak kire genre ape.. pop ke, balada ke, rock ke, nasyid ke, dangdut ke, metal ke, hindustan ke, thai ke, tamil ke, arab ke, pop ye ye ke, *ohhh..perlu ke nak listkan semua?* kalau korank x percaye check la laptop aku..macam2 jenis lagu ade.. :) aku dengar lagu nie ade mood die taw..sebagai contoh if aku tgh wat assigment yang SUPER BANYAK tu..aku lebih suke layan lagu2 nasyid yang memberi ketenangan dalam jiwa aku nie haaaa..perghh..time tu la idea datang mencurah2 ibarat mencurah air ke atas daun keladi..ngaaa~ :)

4. Photography
*pic time aku jadi photografer sambilan suatu ketika dulu..haha..aku tipuuuuu~~*

haha...ok..aku sgt suke dgn photograpy nie..even ak xde la pandai mane nak snap2 pic nie..but aku suke explore pasal photography nie..aku pon suke surf website2 pasal photography..and i'm very impressed with all the photos..kalu la aku leh jadi mcm depa..ohhh..angan2 sungguh..ecehwahh..ohh..aku bukan saje suke ambik gambar org..aku pon suke ambik pic sendiri *sgt tak boleh bla*..hahaha~ oh ye, kat rumah nie aku gunakan nikon DLSR D60 milik abah tersayang tuk m'gembangkan bakat photography aku yang tak de la sebesar mane bakatnye..ngaaa~

5. Air teh O laici. 

Ini adalah air minuman aku setakat ini..air teh o ais laici..perghhhhh..best siottttt..kalu kt cafe aku mmg beli air nie everyday..mmg menyamankan minum air nie..korank penah minum x?..kalu blom sile2 pergi ke kedai perabot makan yang berhampiran dan terus order air nie hokey..anda pasti berpuas hati..kalu malas nak pergi kedai boleh la buat sendiri...tak de la susah mane..ko wat air teh O + laici sikit + ice..haaa..ciap pon air teh o ais laici anda..senang kan? :) *pergh..terliur tgk air kt atas tu*

6. kurang suke kucing. 

ok, seriously aku mmg kurang suke gan kucing..bukan takut or geli ye..kurang suke jep..hahaha.. :-| tak taw kenape..maybe sebab die berbulu kot..memang kucing nie cute..but aku mmg x suke..huuuu~~ :)

7. Hate PINK kaler..

Warne PINK aka MERAH JAMBU aka BUAH JAMBU  mmg aku x suke sejak dari zaman dulu kala lagi..bg aku warne nie tak sesuwai gan aku and terlalu girlish la..geliiiiii~~~wahahaha..aku always pastikan mende2 yang aku beli mesti la xde yang berwarna pink..tapi kalu mende2 yang aku beli tu ade cikit2 kaler pink tu xpe laa..diMAAFkan..ok,warne2 lain seperti BIRU, PURPLE, MERAH, HITAM, BROWN,  haaa..tu yang aku suke..tapi aku x nafikan perempuan and pink mmg sinonim..so, tak mustahil lah aku akan pakai baju warna purple pink time weeding aku nanti...ohhhhhhh..mintak jauhhhhhh~~~haha..btw, sowe ye kpd sape2 yg suke PINK tu..:)

wah!suda abis 7 mende pasai aku..penat woo nak pikir..tq again to syifa!.. hehe..
so, sekarang aku kena tag 15 owg..
wow! banyak gilerrrrr..ok, nie adelah mangse2 tag saye..

1. my sista..annehanna aka nanito..
2. my sista..cik zatil..
3. abg nick..
4. mr.shah..
5. sis aqmar..
6. sis melatidaisy..
7. sis amirah..
8. adik sally..
9. adik salimah..
10. kim
11. sis zuzu..
12. cik izyan
13. cik ayu
14. akak rosma
15. akak hajar..

adoi....ramai sungguh..kpd sape2 namenye x ditagged..sowy taw..tp if korank nak wat tag nie pon x kesah..

hokey.. dh setel utang tag gan dr dik syifa

p/s : ade lg 2 tag kene settle kan..chaiyok2~~
p/s/s : CREDIT to enchek GOOGLE yg handsome bergaye di atas image2 yang cun melecun..ecehwahh~

2 comments:

nursalimah mohamadyusri said...

suke suke suke..:D hehe, tengss <3

ツ ZatiL e-OneNiey said...

hehehe..
suke suke suke gak!!!
sile la jawab ye cik salimahhhh..
;)))

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin