.

the time is...

My lovely ♥ Followers.. tq folo me! =)

Saturday, August 14, 2010

4 Ramadhan..=)

salam sumer!
sihat ke?
puase x harini?


pejam celik pejam celik pejam celik..dah masuk 4 hari umat Islam berpuasa..
cepat sungguh masa berlalu kn?
alhamdulillah..puasa aku masih penuh selama 4 hari nie..
*tepuk-tepuk*


hari nie tekak ada rase sakit cikit..mybe smlm berbuka terus minum air tembikai..
pastu pas abih terawih terkena hujan la plak..
adoyyyaiii..mntk2 la tekak ini cepat sembuh..xmo la demam2 nie..nnti susah..
:))


haaaaa..korank nak taw..dh 4 hari berpuasa nie aku x penah lg menjejak kan kaki ke bazir ramadhan..*bazir=bazaar ramadhan ye kwn2*
satu rekod yang boleh dibangge kan..:)))
hahahah..oh yeah..ustaz aku la yg mula mula kuarkan p'kataan bazir ramadhan itu..
aku dlm kelas asyik gelak jepppppp...:)))
tp mmg betol pon..kadang2 leh m'bazir gak beli2 makan kt bazar ramadhan nie..
tapi tu semua depends kat pilihan anda masing2..
kalau anda bijak membeli..anda pasti tidak membazir
*aku rase dh mcm ayat iklan plak..:)))*



ok la..meh aku nk story morry menu2 berbuka puasa aku selama 3 hari Ramadhan ini..
*ecehhhh..x abih2 citer pasal makanan..*
klu sape2 bace entry ini..sile kuatkan IMAN ok! ngaaaaaaa~~

1 Ramadhan
First day berbuka puasa mesti nak gempak je kan...so, me & my roommates (anis,nad & tasya) plan break the fast at KFC saje..huuuuuuu~ pkul 6.30 dah tunggu bus untuk gi tesco Semenyih..
oh yeaa..skrg dak2 ostel dah leh balik before pukul 10 malam..leh la bukak pose kt luaaa..
hoooyeahhh~
menu yang dipilih adalah Snack Plate + Rice saje..tu pon dah kenyang gile ok..sampai tak berabih..
*ok..aku tipo* hahahahaha..:)

jom layan gambar...

nah ambik..aku bagi pic snack plate BESAR PUNYEEE!!!
sabar..kawal perasaan masing2..:)
* aku dpt 2 kentang putar sbb kt KFC tu coleslaw die dah abih! *

my roomate..nad..anis..& tasha..:)


anis & nad..

wif tashaaaaa..:)


2 Ramadhan
Disebabkan 1st ramadhan dah makan gempak cikit..
so, 2nd day ini aku dan kwn2 bukak puase di Surau An-Nur (surau kolej)..
happening ok bukak pose kt surau..makan ramai2 dalam talam..
1 talam kongsi 5 orang..memang syokk! :)
menu arituh adalah nasi + kari ayam + sayur bayam..
*gambar adalah non ado*

3 Ramadhan
Mula-mula plan nak gi bazar..but hujan turun dgn maha lebat..so, beli makanan di cafe saje..
menu = nasi lauk ikan talapia berlada + air tembikai..
*gambar adalah non ado*
semalam..berbuka di bilik gan tasha & nad saje..
yang laen semua balik rumahhhh...dorank sume bukak puasa gan familyyyy..
uwaaaaaaaaaaaaa..
aku jelessss!! 
T _______________ T


4 Ramadhan
Haaaaaaaaaa..arini x plan lagi nak makan apa..maybe nak pegi beli kat bazir ramadhan..
hahahahahaah..
Cuace pon elok je ptg nie..:)

k laaa..dat all untuk entry kali ini..
Selamat Berbuka semuaaaaa..
ape eh juadah yang mak aku masak arini? T.T
Salam..



No comments:

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin