.

the time is...

My lovely ♥ Followers.. tq folo me! =)

Friday, December 31, 2010

kenangan terindah 2010..=)

salam sumer!
wowowo..arini dh 31 Disember 2010!!!
and tinggal berapa jam lagi kita nak melangkah ke tahun baru..
adakah ANDA sudah bersedia? 
*mcm skrip dalam cite biggest loser jep :-|*

ok..before masuk tahun baru nie..aku nk update new entry..

ok..mari kita focus kpd topik pada hari ini iaitu aku ingin mengimbas kembali kenangan2 MANIS @ INDAH @ GEMBIRA @ HAPPENING @ AWESOME *perlu ke nak list semua?* aku sepanjang tahun 2010 ini..
weeeeeeeeeeeee~

actually terlalu banyak kenangan manis, pahit yang aku lalui sepanjang 346 hari dalam 2010..
tp hari nie aku mau share gan korank moment2 indah that i'll never forget till end of my time..
:"D

kenangan indah ini yang perlu kita kenang..
dan kenangan yang tak indah itu kita tak usah dikenang..
ewahhhh~
sebelum itu...meh joget duluuuu~ ala cak pong cak pong~



ok..jom kita mulakan..
*
*
*
*

kenangan indah yang tak dapat aku lupakan sepanjang 2010..
* entry nie kira macam coretan 2010 yang slalu newspaper wat bile tiba end year..hahaha*

1 ) 12/2/2010 - pertambahan ahli keluarga baru :)

Pada tanggal 12/2/2010, keluarga aku yang sedia besar telah bertambah besar kerana pertambahan 1 orang lelaki merangkap abang ipar aku..heeeeee~ mmg kenangan manis sbb this is first time my sibling kahwin which is my eldest sister..alhamdulillah, kenduri berjalan dengan lancar..skrg family members aku dh ade 9 orang wooo~ next year insyaALLAH bertambah & bertambah lg..*wah mcm byk je pertambahan* just wait n see hokeyyyy? weeeeeeeee~




mmg sgt INDAH!!

2 ) 28/3/2010 - program khidmat masyarakat di PERNIM :)

28/3/2010, aku telah join program khidmat masyarakat kt PERNIM dan aku pergi ke sana bersama ahli - ahli PEERS GUIDANCE CLUB yg lain..tuk pengetahuan korank PERNIM nie adelah badan bukan kerajaan (NGO) yang memikul tanggungjawab membela nasib anak-anak pesakit HIV/AIDS terutama kepada kanak-kanak yang terbiar dan ibu bapa mereka telah meninggal dunia akibat AIDS..walaupon anak2 nie terbiar oleh ibu bapa mereka..tp di PERNIM mereka dijaga dengan penuh disiplin & kasih syg..:"D
tak sangka masih ada insan yang sudi membela nasib anak2 ini..:)
mmg best gi sane..byk pengalaman baru yang aku belajar..pengalaman ini tak dpt diluahkan dgn kata kata dan akan sentiasa terpahat di sanubari ini..
aku windu kt anak2 kat sane...T_________T 
insyaallah kalau ade rezki mau dtg ke sane lg :"D






3) tarikh-tak-ingat-lah - Result terbaik penah aku dapat :)


Ok..nie pon tersenarai dlm kenangan terindah aku pada 2010..dimana untuk pertama kali nya aku mendapat 4 flat untuk semester H4..:"D
Alhamdulillah..sgt bersyukur dan gembira dgn keputusan itu..segala penah lelah buat assignment terbalas..aku pon tak sangka dapat that great result..starting semester one dh berazam nak get the highest pointer..at last time semester 6 dapat..aku sungguh berbangga dengan diri aku!

i so so so happy~ keputusan ini bkn utk aku seorang sebenarnya..tp ini adalah adiah aku tuk kedua mak n abah, family, & lecturers KPM yang byk membantu..*ok..rasa mcm nak nages T.T*
aku pon berharap yang result tuk last sem aku pon mcm the previous one..
insyaALLAH..do pray for me guys! amin amin~


4 ) 1/3/2010 - AKU jadi MODEL..?

Hahahahaha..ok..dalam tahun 2010 juga aku telah menjadi model-yg-tak-berapa-nak-model-sgt-lah untuk kali pertamanya sepanjang 21 tahun hidup! wahlahhhhhh~ mmg x boleh blahhh~
n pengalaman ini mmg beshhh! first time ramai gler photografer snap pic in one time..bayangkannn~
perasaan bercampur baur ibarat tom yam campur yang penuh dengan bahan2..hahahaah~
btw thanks a lot to apachestudios kerana sudi jemput me n my friends sebagai model korank..nnti jgn lupa jemput lagi hokeyyyy!

meh nak tgk pic ~





5 ) 18/6/2010 - special-best-beautiful birthday present ever!

 Pada tahun 2010, ketika umur aku mencecah 21 tahun..aku telah mendapat hadiah hari jadi yang diadiahkan oleh mereka yang paling sangat & very BERMAKNA in my life which is my belavod mak & abah..ok! sgt terkejut + happy + surprised + speechless bile dpt adiah itu! :)
apekah adiah nya? sila tgk entry INI
*kalu xnk tgk entry tu pon xpe..tgk je pic bawah ini*



6 ) 1 Syawal - Mari Berhari RAYA bersama keluarga :)

Tanggal 1 syawal mmg dinanti - nantikan oleh semua org..termasuk aku..ngaaaaa~
hari raya pada tahun ini bagi aku lagi meriah..sbb family member dh bertambah kan?
so kite orang smbut beramai2 dengan penuh kesederhaan..ecehhh~ :"D
lagi pon tahun ini aku raya sakan lah..sbb mane tahu next raya aku kene raya kt UK ke..haaaa~ dh xleh nk raya dengan family dah~ 
T.T



7 ) 10/10/2010 - get my dream gadget :)

Huhuhu..oke let move to no 6!..
this year jugak aku telah mendapat new gadget yang menjadi idaman hati iaitu encek Blackberry BOLD 9700 yg berwarna pearl white.mekasih kepada abah tersayang kerana sudi sponsor :)
syggggg abahhhhh byk byk byk!!! 
 kini..BB lah menjadi peneman aku..ecehhh!
i lap u too enchek blackberry~ muahhhhhhh! :*


my BB!
  ihsan dr mr. GOOGLE! :)

8 ) 10/10/2010 - special date for me & him!




 Owritee..on 10/10/2010..or ten-ten-ten, i has been proposed by enchek syg untuk menjadi pacarnya! :"D
okeeeeee..mula mula sgt speechless~! dah la first time couple..mmg cuak ohhhh...hahahahha~
this date is very special for both of us..n will keep remains in my mind..
so far..now almost 2 month plus plus we been together shared all the joys n sad moment..
i just hope that our love will last forever...amin amin :)

me & him!

9) 25/11/2010 - berjaya TAMAT kan pengajian :)
Tanggal 25/11/2010 aku akan meninggalkan tempat belajar yang paling aku sayang iaitu Kolej Profesional Mara, Beranang, Selangor..selama 3 tahun setengah aku belajar d KPM..akhirnya..aku dh abih blajaaaaaaa...!! walupun berat hati nak tgglkan KPM..tapi aku harus terima nya~

kerana di KPM inilahhhh~
tempat dimana aku belajar utk mendapatkan segulung higher national diploma..
tempat dimana aku menimba ilmu dengan lecturer - lecturer yang sangat sporting + besh .. 
tempat dimana aku belajar menjadi seorang yg berdikari..
tempat dimana aku bertemu dgn rakan - rakan yang baik..
tempat dimana aku bertemu si dia..
ecehhh~ :"D

 its about 3 & half years i been study here..
lot of sweets & sours memories i faced..
gonna miss all sweet memories at KPMB..


10 ) 28 /12/2010 - my bro engagement day! :)

Ok..this is also one of the best moment in 2010 where my bro abg NGAH officially engaged with her beloved gf kak IQA..hehe~ wah..aku bakal dapat akak ipar plak..:P
majlis berlangsung di Kulim kedah..ramai sedara mara yg datang..n alhamdulillah..majlis berjalan lancar dan my bro dh sah jadi tunang orang..so ngah..sila jaga kak iqa baik2 ok!


hope hubungan korank kekal je jinjang pelamin..insyaALLAH..aminnn~



11) 7/12/2010 - xpedisi ke BROGA! :)

Last but not least, kenangan indah 2010 adalah ketika aku mendaki Broga Hill yang indah..sgt best ok!
*sile refer entry aku before this* 
kalau korank nk taw betapa best nye..korank try la gi sane..





actually banyak lagi kenangan indah aku sepanjang 2010..
then hanya 11 ini yang aku mampu buat..penat oh nk list kan semua!..ngaaaaa~
* bkn penat tapi MALAS sebenarnyaaaaa..hahahahaa*
oopsss..kantoi d situuuuu~


ok lah..c u at next entry..
Heppy new year 2011.
gonna miss 2010 so much! :"D

till thennn~~

2 comments:

mohashiqa said...

eh nape da pic i kt cni...?malu i..auww~

ツ Cik ZatiL Iwani said...

hahahahahaha..sbb i promot u kt cini lak...ececehh~
malu lak dieeee..:P

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin