.

the time is...

My lovely ♥ Followers.. tq folo me! =)

Saturday, February 27, 2010

rindu..=)

salam sumer!
huaaaaaa...rinduuuuuuuu....rinduuuuuuuuu serinduuuu rinduuuu nyaaaaa..
ooohhhhhhhhhh~~~~
ehemmmm~~~mekasih2...

lagu di atas ku tujukan tuk belog terchenta..
sowy lame x update u..
sowy x tengok u ari2..
sowy sgt2...:(

to all my  followers..tenkiu coz sudi singgah kt belog aku yg x brape nak updated nie..
sowy la sudah beberapa purnama beta x m'cemar duli ke sini..*ececeh..ayat x bole bla*
ini kerana tuan belog agak sibuk dgn urusan duniawi..hahahahah~
byk mende yg aku x stori mori kat sini..
pasal my sister weeding laa..pasal english carnival laaa...bla..blaa..
i'll do my besh to story mory kt u olsss k!

btw, smlm my college start mid term break!...cutiiiiiii lagi hokeyyy~
but aku x balik umah lg..masih di bumi beranang..tomorrow baru fly back to my home..
tapi kan aku rase..cuti nie macam x cuti?..sebab kene settle kan 3 saimen..
but BIT mcm dh settle..so need to focus on another 2 assignments..
QMP + WEB..hopefully, aku rajin nak wat saimen tu..

ok..b4 i mengundur diri..terima laaahhhhhh~

me + nani + sis iqa
pic on my sister weeding last week..
more pic will upload soon!
so stay tuned okeee!

p/s:kalu korank x saba nak tgk gambar..do visit my FB~
tenkiuuuuuuu..


Thursday, February 11, 2010

gerak dulu..=)

salam sumer!
secare pantas aku nak update gak blog nie!..hehehe..oke kawan2 arini aku akan fly back to umah t'chenta.. jap lagi nak gerak gi kl sentral..from kl sentral nek skybus gi LCCT lak..huhu~ terpakse gi LCCT gune kemudahan awam sebab xde orang yang leh anta kan aku kt sane..hehehe..biase nye ade my bro..but die pon dah balik KB semalam..btw, flight aku arini pukul 7.50p.m..mybe sampai kota bharu dalam pkul 8.45..if x delay la kan..hopefully aku selamat sampai..pray 4 my safety k! :)

KOTA BHARU!..
here i come!..hehehe~~

bye semua!
tatatata~
xoxo..



Wednesday, February 10, 2010

1 hari je lagi..=)

salam sumer!
hye korank...waaa..entry ini ditulis dengan penuh KE-EXCITED-AN tuan belog..
kenapa?..kerana tinggal 1 ari lagi aku akan terbang pulang ke rumah terchenta..heheheh..
mean..esok aku akan balik rumah..yippi~
aku akan cuti selama 1 week oke!
balik nie tuk menghadiri majlis perkahwinan my luvly sis & also meet my dentist..

mesti orang2 kat umah tengah bizi wat last preparation tuk majlis kakak aku tuh..
sowy mak, abah..kite x leh nak balik awal..coz still ade class..:(
sowy also to my sis nani..yg byk wat keje..*bese la en..dh ko duk umah..mest byk keje..muahaha*
ok2...ini merupakan hari bizi aku!
ari JUMAAT nie kakak aku akad nikah..
SABTU lak kenduri di rumah aku..
then AHAD rumah bakal abang ipar..hohoho..
kalo korank free jemput ye dtg rumah..

kay la kawan2..nak ciap2 gi kelas lak..
adiosssss~~ salam..

pic yg xde kaitan dgn entry..
* teknik super impose yg dibuat oleh uncle time kteorg melawat ke penang..b'puluh tahun yg lepas *

sy windu mak, abah, adik ma, nani, long, ngah & kakde..
alangkah besh nye jika aku sudah berade di rumah sekarang..
* stop dreaming la *


Saturday, February 6, 2010

Walimatul De Urusin..=)

salam sumer!

dekat FB dah siap tagged dah...tinggal kat blog nie jep..hehehe~
tagged apekah?..hohohoho..of cos la WALIMATUL URUS..

opsss..b4 dat..
kompang di palu..pengantin lalu..
duduk bersanding..tersimpul malu..
*baru ade mood nak kawen* ececececehhh~~

ye kawan2 blogger, my follower, my silent readers n sesiapa sahaja yang bace entry nie..
dengan ini saya ingin menjemput..
kalian semua ke...
.
.
.
.
V

*drum rolls plizzzzz *
jeng..jeng..jeng..

ke Majlis Perkahwinan saya Kakak Terchenta saya iaitu

 * click tuk tumbesaran 1000x ganda *

dengan bakal abang ipar
 Nik Mahmud Zuhdi

pada : 13hb February 2010 [FRIDAY] * next week *
bertempat di : rumahku syurgaku, kota bharu,kelantan
masa : pagi smpai abih makanan kt rumah..:)

 nak pelan sile rujuk e-card nie!
 * click tuk tumbesaran 1000x ganda *

auwww~ kawan² aku ingt aku yg nak kahwin..sebab name kteorg mule² same..ade zatil hidayah, zatil iwani *aku*, zati hanani, n zatil aqmar..kt kolej my fwen called me Zatil..so,bile dorank tgak kat depan kad kawin tulis Zatil & Zuhdi..dorank ingat aku yang nak kawin..ohhh..tidakkkk..aku kahwin lambat lagi oke..aku nak blaja rajin sampai gi obersi + kumpul duit byk²+ anta mak abah gi Makkah + beli umah + beli kete + beli rumah lagi satu + beli kete lg satu..*gilew byk hajat aku..hope akan tercapai..aminnn~*then, baru fikir pasal kawin..heheheheh..hokey²..nie yg nak kahwin adelah akak atas aku..yang bertunang bulan 11 arituh..

so, hope sape² blogger yang stay area kota bharu ke or area mane sekali pon boleh la dtg untuk memeriahkan majlis..boleh wat gathering blogger kt umah aku..hopefully, majlis ari tuh berjalan dengan lancar..aminnnnnnn~arghhhhh..x saba nak balik rumahhhhhhhhh!!


p/s : haihhhhhh...ak yg excited lebey..mcm la aku yg nak kawennn!

jamuan techcomm @ pizza!..=)

salam sumer!..yeehaaaaaaa..
sgt2 hepy oke..sebab dapat join jamuan techcomm at pizza hut SEMENYIH ari kamis lepas..besh sgt2..jamuan nie telah di'sponser oleh my lecturer which is Madam Zila..tenks Q mam!!..nanti bole belanje kteorg lagi..lalalalala~~ sgt kenyang ohh! makan pizza + chicken wings + salad + garlic bread...

walaupon techcomm day 2009 kt college aku dh berlalu, tetapi kenangan indah sepanjang event tu tetap tersemat d hati..ewahhhhhh~maybe dat is the last event yg we ols dpt organize coz tinggal 1 sem lagi we ols belajar kt KPMB terchenta nie..huuu~~ 

kteorang dak2 yang involved tyme techcomm seramai 48 org nek bas KPM tuk kt pizza hut tuh..afta dah makan makan makan, me n my fwen jalan2 kt tesco semenyih lak..jalan kaki from pizza hut tu ke tesco ramai2..ade gak yang dah balik kolej nek bas..gi masuk x beli pape pon..juz cuci mate n snap pic n lepak!..then dalam pkul 5 lebih gerak balik kolej lak nek RoadLiner sebab aku nak gi jual nasi lemak lak pkul 6..so, x leh lepak lame2..as the conclusion, event itu mmg BESH n HAPPENING!!..
.
.
.
.
.
.
jom kite layan pic2 kt bawah nie smpai termuntah!
*pic adelah belas ikhsan kwn2 kerane tuan belog punya camera ade, but charger betri lak tinggal di umah kt KB!!!..ohhhh..i hate it~~

 
  * wif ikhwan + pah + aina * 

  
* table for us..mel, aina, ikhwan, me n basya *

  
* ohhh..kenyang! *
 
 
* posing wif kak kema, sha, kimi & basya *

  
* madam Zila bg sepatah dua kate..*

  
* makan time! *

  
* kami berempat..ohh..daku terase pendek! *

  
* bile semua org abih makan..ini la hasilnya..santekkan? *

dah setel makan makan aku, k.kema, sha, aina, tirah, k.lisa, jami, pah, mat, mel, sean, gan kimi jalan kaki gi ke tesco..jom lyan pic kteorg kt tesco lak!

 
* posing kt luar tesco dlu! *

  
* pastu dalam tesco pulak *

  
* me wif sha *

  
* hahahahahah..dah xde keje laen *

  
* wif imran ajmain..wahahaha *

  
* from left : me,sha,pah,jami,sis kema, aina *

  
* mereka kawan saya! *


* mereka rse mereka comel?..ohhh..abih muke aku dilindung *

 
* receipt PIZZA yg gilew panjang.. *

 
* hahahaha..kt bus stop..Qimie, ko tgk pe tuh? *

dat all ye tawan2..c u at next entry...adioss~

Tuesday, February 2, 2010

kembali menjual..=)

salam sumer!
arini aku heppy sgt coz dh kembali menjual nasi lemak kt ostel setelah tergendala selame beberape hari akibat disound oleh pakcik cafe..hahahahahah~sekarang ade masalah lak nak seludup bawak masuk nasi lemak ke dalam kolej..sebab risau kene tahan gan pak guard..arini je aku rase macam melakukan kegiatan haram..tapi x de la haram mane pon..nak jual nasi lemak je kot..
tu pon kene seludup2 ala2 nak seludup minyak ke siam lak..haihhh~ lawak tol..
tenks to my fwen..sebab sudi berkomplot tuk seludup nasi lemak ke dalam kolej..
arini aku jual dalam 50 bungkus je..and guess what..jualan sangat laku oke!..kejap je jual dh abis..sampai ade gak dak2 yang cari nasi lemak aku tuh..cian korank x dapat beli...sowy taw!..aku jadi serba salah kt customer2 aku nie..tp xpe lenkali nak nasi lemak sile inform awal2 k..
waaaaaa..sekarang bisnes aku dah berjalan seperti biase n hopefully pakcik cafe tu dah x sound2 dah..
tp kalu die sound pon ade aku kesahhhh?..aku still akan jual nasi lemak nie!!!!
dat la for todayyy..tenkiuuuu~~

* pic nasik lemak dr mr.google tuk korank sume..pic nasi lemak yg aku jual nnti la aku tepek kt cini oke?*



* trivia : bape banyak perkataan nasik lemak dlm entry ini??? *

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin