.

the time is...

My lovely ♥ Followers.. tq folo me! =)

Thursday, April 29, 2010

singgah sekejap..=)

salam sumer! 
hello my friend..
hello my followers..
hello my silent readers...
 hello my enemy...
*oke dah la tu..mls nk list sume*

ewah..terase mcm byk gilew sawang kt blog terchentaku ini..
almaklum la dh 10 purnama beta x mencemar duli kat cini..ewahhh~ *10 purnama laaaaa sgttttttt*
ok..aku tipu kt atas tu..hahaha..actually, ak nie tgh tension nk wat saiment..bile2 tension aku bukak blog nie nk dengar lagu baru KU BUKAN AKU by TILU..best x lagu nie?..best kan..klu korank rase x best boleh blah keluar dr ini blog.. :) bile dah bukak blog nie asyik tgk entry 11 hari yg lepas berulang2..
ohhh..mesti korank mcm bosan kan.?
buka2 entry yg sama..=.="
so, arini nak singgah sekejap kat blog nie..
and aku nak gak update blog nie even saiment aku msih byk x ciap..heee~
* sile tepuk tangan ramai2 *

* oke..pic ade lah xde kaitan gan entry*
* memory time holiday at cameron highlands ktika zaman kanak2 rebina dulo *
 *ohh i MISS dis moment so much *
credit to my abah for this picha! :) 
cube teka aku yang mana 1?

oke..jap..jap..esok aku ade 2 saimen..ehh x, 1 saiment nak kene submit..iaitu WEBSITE..
cikit lagi nak ciap nie..chaiyokkkkkkk!!!!
next tuesday submit QMP lak..
wish me luck hokeyyy..daaaa..i lebiu alllll~~~!




Monday, April 19, 2010

back to college..againnnn?..:D

salam sumer!
ello everibodi...peewittttt *buat gaye nak ngorat ank teruna org*..wakakakak..gilew2...
oke..saye telah selamat sampai ke college terchenta pd petang semalam..
tp disebabkan agak penat arini baru hapdep blog ini..heeeeee~
aku telah terbang pulang ke sarang..ewahhh~ terase macam burung lak..wateva laaa...
bile dah balik college nie mulalah pikir pasal assignment yang sedang beratur menunggu giliran mcm nak gi bayar bil kt pejabat pos! =.="
haiyooooooo...hidup aku nie mmg penuh dgn assignment ye tawan - tawan..
minggu depan & minggu2 akan datang saya perlu menyiapkan dalam 5 assignment iaitu...
  1. BIT [ phase 3 ]
  2. QMP [ assignment 2 ]
  3. CT [ assignment 2 & 3 ] 
  4. WEBSITE [ assignment 3 ]
oh...sgt banyak ok...cepat la siap wahai assignment - assignment ku sekalian...
oleh itu beta ini mengistiharkan bahawa belog ini akan tidak berhapdep dalam mase beberapa minggu..sebab nye bacelah essey di atas..cewahhhhh ^-^
doakan aku dapat menyiapkan assignment - assignment nie dgn jayanye..aminnnn~
oke..nak gi class dh..see u next time! :)


MOOD assignment DIAKTIFKAN! :)



p/s : aku dah tukar header baru....cantik x?..comel x?..cute x?...kalu cantik, comel & cute sile coment kat entry nie..kalu tak cantik, comel & cute tak payah comment..mekasih! :)


Sunday, April 18, 2010

ALLAH lebih sayangkan dia..=)

salam sumer!
sob..sob..achik spin meninggal?..Inalillah..terkejut woo...aku baru taw berita nie awal pagi tadi..sbb malam semalam aku tido awal..mmg x taw ape berite t'kini....aku pon suke gak layan lagu duet achik & nana time mude2 dulu..Huuu~ baru je kite kehilangan Din Beramboi..skrang achik spin lak...yela..ALLAH lebih sayangkan mereka kan..kite yang masih hidup nie kene teruskan hidup...:)

* achik spin in memory *

Takziah buat keluarga allahyarham Achik spin.. 

Al-fatihah utk allahyarham..semoga roh beliau ditempatkan di kalangan org2 yg soleh..amin...

al-fatihah... o(╥_╥)o



Thursday, April 15, 2010

esok = balik..=)

salam sumer!
hokey2...esok bersamaan dgn 16 April 2010..beta akan terbang pulang ke istana terchenta..ewahhh..ayat istana gituuu..auwwwww~~ wah2..aku sgt sgt excited hokey..
tp ptg esok aku ade class ganti..so x pasti sama ada nak ponteng or not..aku rse mcm x sempat nak gi class tu coz i need to go to LCCT tomorrow by own..have to take bus to kajang then nek train to KL Sentral..from KL Sentral nek bus to LCCT..wut a long journey guys...kalu class abih lewat..mmg x sempat la nak rushing g LCCT...ohhhh wat should i doooo?? =.="

ok..forget bout dat laaa..klu x leh gak i hav to get the permission from my lecturers to skip this class..ohhhh..im sowy madam..i never mean to do it.. :"(

oke2..kembali kpd mood CERIA..yela..nak balik rumah kan..kene lah CERIA seCERIA sinar MATAHARI pagi...peewittttttt~~!
jom nari2 ckit~
hahahahahha...weekend nie aku balik rumah sebab ade beberape sebab..antaranye adalah..

1. i miss home so muchh!..windu kat mak, abah, n my sista...hUuu~


2. ade appointment wif my dentist (dr.Pratap) bout my braces..


3. nak gi makan cake secret recipe (my sis besday).. 


4. nak gi bank CIMB..card bank aku telah deactive (x leh nak kua duit)...:(


5. nak ambik coklat from langkawi yg my family beli & bawak kt kolej..weee~


tu jela kot..oke2..esok dh jumaatttttt~~~ esok aku BALIK..
kpd kawan2 yg x dapat balik umah tu SILE JELEZ OK! :) muahaha *gelak syaitonn*
kay..dh x taw nak tulis pe..
doakan aku selamat sampai ke rumah esok...:)

KOTA BHARU...here i comeeee!! :D

credit to : enchek GOOGLE di atas pic2 d atas~~ :) 
p/s : sume pic diatas hanye hiasan semate2..xde kaitan gan yg idup @ yg sudah meninggal..:)


Wednesday, April 14, 2010

EV is cominggg!!...:D

salam sumer!
wooot...woootttt~
today, 14/4/2010, EV leader from edexcel will come to my college..
btw, EV stand for external verifier..this person will evaluate & verified the HND course that run at KPMB..you know guys, i was selected to meet the EV todayyy!..wah..gilew cuak okey..kalu x cilap EV tu from UK..but die asal BAHRAIN..mmg org arab lah..and 1 more things die jugak adelah salah s'org student HND...ape la pak arab tu nak tnye nnti.. klu die tanye..
how are you?
what your hobbies?
where do you live?
huaaa..mmg senang la kan aku nak jawab..cube die tanye soklan yang gempak2...mampus cheq! =.="
xpe2..it's sokay laaaa..aku kene sahut cabaran nie..try to face it~
wahhhh...kate jangan menyerah kan mcm lagu kt entry bawah nie?..positif thinking ckit..weeeeeeeee~
hopefully everythings gonna be fine!...wish me luck hokeyyyyyyy....
SEMANGATTTTTTTTT!!! :)


pic : credit to enchek google!:)

Tuesday, April 13, 2010

Jangan menyerah..!!=)

salam sumer!
good moning semuaaaa nyeeee...oke..pagi nie jom kite wat senaman molot...nak x?..ok, let sing da song Jangan Menyerah by D'Masiv..aku minat glew ohhh dengar lagu nie...penuh dgn semangat..motivasi..dll~ sesuwai dgn situasi aku skrg nie..walaupon assignment SUPERman banyak..aku xleh cpt putus asa..kene ingat target aku sem nie!!..so, don't give up ye kawan2!!!..anggap ape yang berlaku dalam diri kite sebagai 1 pengajaran..*wah..dah mcm penceramah motivasi lak*..act,aku x taw nak ckp pe *tipoo..pdahal dh byk ckp*...hahahahaha..just enjoy da song oke??!.. *jom jogettttttt....*


Jangan Menyerah by D'Masiv

Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Kita pasti pernah
Dapatkan cobaan yang berat
Seakan hidup ini
Tak ada artinya lagi

Syukuri apa yang ada
Hidup adalah anugerah
Tetap jalani hidup ini
Melakukan yang terbaik

Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Tuhan pasti kan menunjukkan
Kebesaran dan kuasanya
Bagi hambanya yang sabar
Dan tak kenal Putus asa



weeeeeeeeeeeeeeeeeee~~~

get well soon MAK..:)

salam sumer!
arini aku dpt taw from my lil sis yg my mom not feeling well..demam katenye..
uwaaaaaa...o(╥_╥)o...kecian nye mak aku...arini pon die dah x gi mengajar..
hope she'll just fine..

" mak...get well soon hokey..nnti ari jumaat nie kite jumpe k..luv u & miss u~~ "


Ya Allah..engkau berilah kesembuhan kepada ibundaku..aminnnn~

o(╥_╥)o

to my sista nani : pliz jage mak leklok..jgn lupe bg makan ubat..engkau lah harapan kami..huuu~

Monday, April 12, 2010

kenangan di PERNIM..:D

salam sumer!
entry kali nie aku nak share moments kt umah PERNIM. sebagai mane yang di catatkan d entry sebelum ini rumah PERNIM nie adelah badan bukan kerajaan (NGO) yang memikul tanggungjawab dalam membela nasib anak-anak pesakit HIV/AIDS terutama kepada kanak-kanak yang terbiar dan ibu bapa mereka telah meninggal dunia akibat AIDS. sob..sob..kecian dorank..kecik2 dah jadi anak yatim..nie sume cilap mak ayah dorank r..anak-anak yg tak berdosa menjadi mangsa..emmm..apela nak jadi gan dunie nie.. (╥_╥)

oke2..program khidmat masyarakat kt PERNIM ritu berlangsung dengan jayanya!!.aku pergi kesana bersama ahli - ahli PEERS GUIDANCE CLUB yg lain..mekasih kepada kak ain & kak rinie(kaunselor pelatih) sebab sudi bawak kite org kt cini..excited gilew hokey nak gi sane..we ols gerak dr college pkul 9 pagi and terus gi rumah PERNIM kt cheras sane..kedatangan kami disambut oleh pemilik rumah PERNIM iaitu mama & hampir 50 orang anak - anak kt rumah nie..yang paling mude umur 3 bulan ke atas.. dorank sume sooo sweet..sume pakai baju yg same..colorful uols! aku terpegun tengok rumah PERNIM nie..sgt cantik + kemas + bersih..even ramai budak2 kecik kt rumah ini..dorank kt cini sgt sgt disiplin ok..nie sume atas ajaran mama..dorank sgt hormatkan org tua.. :) kt rumah nie xde pembantu/ bibik pon..cume ade 3 org yang uruskan iaitu mama sendiri, papa (suami mama) & mak mama..dorank 3 org je yang menjaga anak2 nie..

before kami mulakan aktiviti pada hari tersebut, mama ade bagi sedikit taklimat..mcm2 mende mama story kt kteorg..susah payah die bina rumah PERNIM nie..nak cari wang tuk menampung kos pelihara anak-anak ini dan mcm2 lagi..aku jadi INSAF! (╥_╥)

Paling aku x tahan adelah bile mama cerita ade salah seorang anak di sini yang disyaki mengidap HIV positif..cerite ini membuat kan air mata aku jatuh..(╥_╥) nama gelaran anak tersebut adalah uteh..die hanya menunggu mase untuk mengadap ILAHI..ya Allah..apelah dosa anak ini?..mama cerite die ade hantar uteh masuk ke ospital swasta dan doktor telah mengesahkan jangka hayat die x lame..suppose bulan 7 tahun lepas die akan meninggal..tapi alhamdulillah sehingga sekarang die masih bernafas..Allah masih mengizin kan die merasai nikmat hidup ini.. :) skrg uteh masih ade di rumah PERNIM dan bergantung hidup pada suppliment..mama x nak uteh masuk ke hospital kerajaan coz once die msuk sne mest x boleh nak kua..sbb byk prosedur..lagi pon kalu uteh masuk hospital sape yang nak jage..so, mama nak uteh meninggal di samping die dan anak - anak yang lain..menurut mama ke mana saje die pergi..pasti die akan bawak uteh bersama..alhamdulillah, uteh dah merase pergi umrah..mama nak sgt uteh merasai pengalaman yang menarik sebelum die pergi mengadap ILAHI....sob...sob... (╥_╥)

nape aku touchin sgt nie?..sabar2..ok..after mama dah bg taklimat..we ouls telah diberi tugasan untuk mengajat anak- anak di sini mengosok baju sekolah mereka..kecik2 dah kene gosok baju sndiri..dulu time korank kecik2 penah ke korank gosok baju sendiri?..mesti x kan?..anak2 kat cini sume sgt sgt berdikari..yang kakak2 besar kene jage adik2 yang kecik..dorank la yg kene buat susu..bg makan..bsuh ork2..dan lain2 lagi..pendek kate sume keje rumah dorank akan buat..mama memang nak kan dorank berdikari dalam hidup dorank..part nie aku puji sgt!..yela kalu terlalu manjakan dorank..dorank akan menjadi KERAS KEPALA..dah la dorank ramai..mcm mana la mama nak jage dorank klu sume keras kepala..x gitu?

selain dari ajar dorank gosok baju..tuk adik2 yang kecik2 kami ajar dorank melukis, mengenal HURUF..dan wat ejaan yg simple2..dorank sgt hepy..mcm2 mende dorank mintak aku lukis..aku taw la aku nie lukis cantik kn..*ohhh..ini sungguh riak!* hahahaha~ ala..lukis simple2 jea...lukis rumah..senang je hokey..lagi pon time kecik2 aku memang suke lukis gambar rumah...pastu kt depan rumah ade kereta tepi rumah lak ade kolam..dalam kolam lak ade ikan kecik..kat belakang rumah ade gunung + matahari yang pakai spek (panas kn)..hahahahh..kuat btol imaginasi aku..*tepuk sikittttttt~~~*
♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪

 pas dah ciap melukis, mengeja dan lain2..anak-anak nie sembahyang zohor berjemaah..mama paling x suke kalu dorank lengah2 kan sembahyang..bagus2~ dah semahyang depa pergi makan..bile dah setel..kami pon minta diri tuk pulang..part nie paling touchin..dorank asik peluk je..mcm x nak bg balik.. (╥_╥) ade seorang budak nie ciap mintak signature & no fon aku lagi..*terase diri ini artis hokey!* hahahah..maybe dorank nak contat aku kot..grrrrrrrr~ i mish dorank sgt sgt sgttttt!..hope aku akan pergi ke sane melawat mereka lg..

ok..gilew byk aku membebel kan?..hahaha..skrg tibe la mase tuk aku share picture time kt PERNIM..

yeah adik2..peace okee!

bersama mama..:D

mari lukis bersama2...

ape yg adik nie lukis?

hahah..comel~

wif one of da kids..

mama halina..:D

mereka wif baby SYIFA..:)

cantik..

peaceeeee!! (^-^)V

wif mama halina again! :D

hehe..peace gak! (^-^)V

 me..sally..n syifa tecik..

yeayyyyyy~~~! (^-^)V

 syifa wif one of da kids..

 pic mama, papa dan anak2 kandung nye~

" Ya ALLAH engkau limpahkan lah rahmat keatas penguni rumah PERNIM..semoga mereka tabah mengharungi hari - hari yang mencabar...aminnnnn~ " 
kenangan di PERNIM sentiase terpahat di hati & sanubariku...ewahhhh~~


Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin