.

the time is...

My lovely ♥ Followers.. tq folo me! =)

Wednesday, May 26, 2010

tag from sis syifa..=)

salam sumer!
fuh..dah berkurun rasanye aku x wat tagged2 nie..disebabkan ade hutang tag yg belom settle, mmg kene settle kan gak..i get this tag from my junior kt college,Syifa..tenks dear 4 da tag..maap ye syifa sbb sudah sekian lame baru tag ini diselesaikan..ampunnnnnn~ :)

syaratnye...kena listkn 7 menda pasai aku??? jom laaa layan k...
antara 7 mende pasal aku adelahhhhhhhhhhh....

1. Laptop.
Laptop yg aku pakai skrg adelah HP compaq.. mende nie wajib ade pada aku.. actually, not for me only..but for all the students..name pon pelajar kan..sure2 wajib ade laptop..lagi pon course aku sume assignment..so, mende laptop nie mmg wajib ade dalam hidup aku..kalu boleh 24/7 duk m'gadap laptop..24 = mengadap FB , 7 = wat assigment..ohhh..itu tipu yeeeee~~ n btw, aku syg giler2 laptop aku hokey..kalu die sakit..aku pon rase nak sakit gak! :)

2.  Facebook.

Oke..aku pasti korank sume pon gilew FB kn??..same la macam aku..boleh dikatekan gile gak *wah m'gaku diri gile tu* opsssss~~tapi tapi tapi aku tak de la gile mana dengan FB nie..sikit2 jep~~ oh..lagi 1 fakta aku ciap ade 2 account FB taw :)


3. I  Music. 
hahahaa..mende ke-3 pasal aku adelah MUSIC..aku suke giler musik ok..kalu dengar lagu semua genre aku layan..tak kire genre ape.. pop ke, balada ke, rock ke, nasyid ke, dangdut ke, metal ke, hindustan ke, thai ke, tamil ke, arab ke, pop ye ye ke, *ohhh..perlu ke nak listkan semua?* kalau korank x percaye check la laptop aku..macam2 jenis lagu ade.. :) aku dengar lagu nie ade mood die taw..sebagai contoh if aku tgh wat assigment yang SUPER BANYAK tu..aku lebih suke layan lagu2 nasyid yang memberi ketenangan dalam jiwa aku nie haaaa..perghh..time tu la idea datang mencurah2 ibarat mencurah air ke atas daun keladi..ngaaa~ :)

4. Photography
*pic time aku jadi photografer sambilan suatu ketika dulu..haha..aku tipuuuuu~~*

haha...ok..aku sgt suke dgn photograpy nie..even ak xde la pandai mane nak snap2 pic nie..but aku suke explore pasal photography nie..aku pon suke surf website2 pasal photography..and i'm very impressed with all the photos..kalu la aku leh jadi mcm depa..ohhh..angan2 sungguh..ecehwahh..ohh..aku bukan saje suke ambik gambar org..aku pon suke ambik pic sendiri *sgt tak boleh bla*..hahaha~ oh ye, kat rumah nie aku gunakan nikon DLSR D60 milik abah tersayang tuk m'gembangkan bakat photography aku yang tak de la sebesar mane bakatnye..ngaaa~

5. Air teh O laici. 

Ini adalah air minuman aku setakat ini..air teh o ais laici..perghhhhh..best siottttt..kalu kt cafe aku mmg beli air nie everyday..mmg menyamankan minum air nie..korank penah minum x?..kalu blom sile2 pergi ke kedai perabot makan yang berhampiran dan terus order air nie hokey..anda pasti berpuas hati..kalu malas nak pergi kedai boleh la buat sendiri...tak de la susah mane..ko wat air teh O + laici sikit + ice..haaa..ciap pon air teh o ais laici anda..senang kan? :) *pergh..terliur tgk air kt atas tu*

6. kurang suke kucing. 

ok, seriously aku mmg kurang suke gan kucing..bukan takut or geli ye..kurang suke jep..hahaha.. :-| tak taw kenape..maybe sebab die berbulu kot..memang kucing nie cute..but aku mmg x suke..huuuu~~ :)

7. Hate PINK kaler..

Warne PINK aka MERAH JAMBU aka BUAH JAMBU  mmg aku x suke sejak dari zaman dulu kala lagi..bg aku warne nie tak sesuwai gan aku and terlalu girlish la..geliiiiii~~~wahahaha..aku always pastikan mende2 yang aku beli mesti la xde yang berwarna pink..tapi kalu mende2 yang aku beli tu ade cikit2 kaler pink tu xpe laa..diMAAFkan..ok,warne2 lain seperti BIRU, PURPLE, MERAH, HITAM, BROWN,  haaa..tu yang aku suke..tapi aku x nafikan perempuan and pink mmg sinonim..so, tak mustahil lah aku akan pakai baju warna purple pink time weeding aku nanti...ohhhhhhh..mintak jauhhhhhh~~~haha..btw, sowe ye kpd sape2 yg suke PINK tu..:)

wah!suda abis 7 mende pasai aku..penat woo nak pikir..tq again to syifa!.. hehe..
so, sekarang aku kena tag 15 owg..
wow! banyak gilerrrrr..ok, nie adelah mangse2 tag saye..

1. my sista..annehanna aka nanito..
2. my sista..cik zatil..
3. abg nick..
4. mr.shah..
5. sis aqmar..
6. sis melatidaisy..
7. sis amirah..
8. adik sally..
9. adik salimah..
10. kim
11. sis zuzu..
12. cik izyan
13. cik ayu
14. akak rosma
15. akak hajar..

adoi....ramai sungguh..kpd sape2 namenye x ditagged..sowy taw..tp if korank nak wat tag nie pon x kesah..

hokey.. dh setel utang tag gan dr dik syifa

p/s : ade lg 2 tag kene settle kan..chaiyok2~~
p/s/s : CREDIT to enchek GOOGLE yg handsome bergaye di atas image2 yang cun melecun..ecehwahh~

Monday, May 24, 2010

lawatan sambil belajar..:D

amaran : entry nie mungkin ade pic yg SUPER BANYAK..jgn termuntah suda :)

salam sumer!
happy wednesdayyyy~ ecehwahhhh...ohh..dh ari rabu ke?..cpt betol masa berlalu meninggalkan ku..skrg aku dah kembali berade di rumah setelah pergi ke kuantan > temerloh > kuala lumpur > puncak alam > pade hari khamis lepas..fuhhhh~ wat a long journey =.=" penat gilew hokey..cuti2 nie aku suke tido lewat..hasilnye..aku t'lewat bangun daaaaa..ohhh..nasib bek x kene bebel oleh mam beso *mak aku* coz bangun lewat *sbb mak aku kan keje*..lalala~ ala mak..cuti2 la leh bgun lewat..time x cuti saye bgun awal kot..heeee..*awal la sgt kan*

ok..ari ahad lepas kan aku gi anta adik aku msuk UITM Puncak Alam kan sambil2 tu wat lawatan sambil belajar ke sana...ok..gilew ramai kot manusia yang dtg on that day..ala2 mcm org nk gi tgk konsert Jom Heboh kt dataran merdeka gitu..bleh plak jem dlm uitm tuh..=.=" tak silap aku ritu je dalam 3000+ students yg daftar masuk..mak aihhhh..gilew ramai..cube korank bayangkan if 1 student..yg datang anta sume sepupu sepapat termasuk datok + nenek, sepupu, mak sedare, pak sedare, jiran  binatang peliharaan..mmg bertambah2 ramai laaa manusia.. :))


first time jejakkan kaki kt UITM puncak alam nie..perghhh..agak SUPER BESAR tempatnye..kt sane pon ade tangge yg SUPER BANYAK..semua new students n family dorank kene park kt falkulti..then dorank kene naik bas tuk gi ke tempat kediaman masing2..nak tnggu bas lame giler hokeyyy..nasib bek isteri abang sepupu aku punye pakcik die *ok..sgt panjang..haha* one of the felo at this uni..so, gunekan kuase VETO yg ade..ngeh2~ abg sepupu aku pinjam kete pakcik wife die then leh la angkut2 brg adik aku yg SUPER BANYAK tu..

ok..dah masuk perenggan ke-4..heee~ :D so, hanya mak + abah + adik aku je yg nek kete..sementara aku + abg + kakak + abg ipar + kwn akak aku t'pakse naik m'gunakan kaki yang ade..we ols nek tangge yg SUPER BANYAK itu..perghhh..semput mak uolsss..bapak la byk anak tangge..kalau aku duk uitm nie mau x kurus..ari2 exercise nek anak2 tangge..ohhh..suke2~ sepanjang berjalan kaki aktiviti yg x boleh ditinggalkan adalah sesi berGAMBARgrafy..ohhh..aku suke gilew aktiviti ini..tenks alot to my sista yg sudi m'jadi jurugambar x b'tauliah..tepuk tepuk tepuk tangan cikit!!! :D

aku suke cara pendaftaran kt UITM nie..very2 pantas + efficient..xde la take time sgt..mcm kt kolej aku..fuhh~ byk gilew kaunter yg nak kene gi..=.=" hahaha..oke2..around pkul 12.00 dh settle semua..then we ols balik ke rumah abg sepupuku..n my sis kene tinggal kt UITM tuh..T.T jgn nagis2 taw nanito..blaja rajin2..oh, btw line MAXIS kt UITM Puncak Alam tu mcm hampagas! mmg limited giler2..kesian adik aku..dah la pakai MAXIS..ish2..tulaa..lenkali pakai la CELCOM mcm aku nie haaa..even kt dalam hutan pon ade line kot..ciap CELCOM bg aku 65 msg free + RM3.45 kredit free sbb loyal gan dorank..*haha..perlu ke nk mention?* ecehwahhhhh~~ ok, kepade pengurus2 CELCOM sile topupkan saye ye..sbb saye dh promot CELCOM dlm blog nie haaaa..x mintak banyak..dalam RM100 pon dh cukupppppppp....ngaaaa~ :D 



ok..jom layan foto..:)


dah sampai wehhh..

welcome..:)


tu diaaaaa..tangge yg SUPER BANYAK


UITM Puncak Alam

hahah..bersama kak chik~

heee..love dis pic! :)

yeah..kami tukang angkat brg..:)

penat menunggu~

owh..nape ak nampak tinggi pendek T.T

nice!

yeah..see..SUPER BANYAK beg adik haku tuh..tu x masuk lg dlm 2 biji kete lg..*ok..aku tipuu je tuh* =.="


bersama abg ipar kami! :)

heee~ :D

ohh..mak abah wif nani..:) luv u'll..


lalalala...i likeee~ mana abah?

yeahh..i got the key..:)

nanito wif abah sayang..


kami yg handsome COMEL..wakaka~

haha..nanito bg peace~~ (^-^)V

fuhh..penat nk upload =.="
oke..kite sudahi entry ini gan pic tuan empunye blog yg semakin ari semakin comel~ngaaaaa~ :)


daaa..salammmmm~ 


 

Friday, May 21, 2010

assignment dh settle!....yippieee.. :D

salam sumer!
cihatttt?..dah makannnn?..aku baru je melantak 2 biji Pau nie haaa..wakakaka~ dan pewotku dh membesar bagai juara! ecehhhhh....mne la x gumuk...T.T *ok..xmo emo*
setelah 2 minggu blog kesayangan ku ini x b'hapdep..akhirnyeeeeeeee...aku nak mengumumkan bahwasenyee..
sume assignment aku tuk H4 dh SETTLEEEEEEE!!!
assignment terakhir yg d'submit adelah tuk subjek COMTECH..gilew m'cabar ohh nk ciapkan saiment nie..
alhamdulillahhhhh..setelah b'penat lelah..berjaya gak settle kan sume assignment2 itu..12 assignment kot sumenye..=.="
ohhhhh..gumbiraaaaaa hokeyyy..rase macam nak menjerit keriangan kt kota keriangan..motif??..hahaha..aku pon rase mcm nak joget like the monkey2 below..ngaaa~

meh la join skali kawan2...ecehhwahhhh~~! x sangke ohh..berjaya gak aku melalui sem yg paling KILLER + MENCABAR ini.. :D *senyum umpama kera sumbing sumbang*
means aku masih ade baki 1 sem untuk difinishkan..yeayyyyy~ hope, this sem i'll get great great pointer..:) amin amin amin.. so skrg aku leh la on9 sampai lebam...hahaha..dan boleh la aku selesaikan utang2 tag dr blogger2 yg lain..heeeee~~

oh, btw aku skrg dh blik rumah d KB..tp sekarang sedang b'lintas langsung dr KUANTAN..mlm td baru sampai...ptg karang nak balik kg kt TEMERLOH lak..ohhhhh..dh lame gilew x blik kg..i miss my grandma so muchhh!..wann..tunggu cucumu yg cute ini pulang hokeyyyyyy~~~! heeeeee...then, tomorrow mau gi KL lak..nak submit hantar my sista nanito gi masuk UITM puncak alam..hurm..mcm mne la keadaan uitm puncak alam tu ehhh??? :)
ok..aku mcm xde idea nk tulis pe..nnti smbung balik k...
syg korank sumeeeee!!!
 
mari kite senyum ramai ramai mcm dalam pic ats nie..
^____________________ ^
bye..

p/s : oppss..xleh hepy sgt..30hb nie aku kene dtg kolej lg for REDO session..hope xde byk saiment yg kene d'repair..heeee~

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin