.

the time is...

My lovely ♥ Followers.. tq folo me! =)

Tuesday, June 29, 2010

saya B.O.S.A.N..=)

salam semua! 
Hello my followers..
Hello my silent reader..*ade ke?*
Hello my friends..
Hello Everyoneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!

WOW! byk giler sawang kat blog nie..al-maklum laaaaa..dah berkurun lame x hapdep..bukan tak nak hapdep tapi diri nie sangat sangat sangat sangat sangat MALAS plus idea xde! biase la otak dh very very BEKU sebab cuti kan..ngaaaaa~
:)

ok, sekarang aku masih berada di rumah..and quite BORINK ohhhh..habis semua orang kt FB tu aku tegur..hahahah..dh la home alone..biase nye ade my lil sis..leh la kacau2 + gaduh2 + nyakat2 + sekeh2 die..*ohhh..sungguh jaat* but yesterday she has been post to BENTONG..she stay at my aunty house there..coz my parents will be going to BEIJING on this Thursday till 6 July..ok, saya sgt jelezzzzzz yeeee!!! sebab dorank gi sane dua org je..tak pe2 kasi change dorank honeymoon...auwwwwwwww~ *tibe2 rase macam gedik gilew..hahahah* 

ok mak abah..nanti jangan lupe beli buah tangan yang banyak dan bawak balik buah hati untuk anak mu yang perasan comel ini ok! hahahahaha..love U all..:)

ohhh, my oliday is end soon! coz this FRIDAY dah kene balik college..lagi 3 hari meyhhhh..aku kene balik awal la..coz i'll be one of the orientation communitee for sem July - Dis 2010 for my college..ari SABTU nie kene gi kem dulu..then baru handle new students intake on 6 July..aku dengar dak2 nie ckp intake student baru around 400 students..woot2..giler la ramai..mcm mane nak handle dorank nnti..? xpe2..just take it as a challenge...yeahhh bebeh!~~ tp bagus gak en balik awal sebab tak de la bowink sgt..but hati ini macam tak sanggup nak pulang awal ke kolej kampung halaman..tak taw kenape..>.<

tapi nak tak nak..memang kene balik ye..tiket bas dah beli..aku gerak gan kawan aku dr Kota Bharu to Kajang hari Jumaat nie pkul 8.30 ye kawan2..sape2 yang nak tlg hantar..sile lah datang ye kat terminal bas langgar..kalau datang tu jangan datang dgn tangan kosong je ok..bawak la makanan ke..tapi yang penting sepanduk yang ade pic aku and kat bawah die sile tulis "Have a safe Journey" ke " Bye-Bye take care" ke " "We ols miss u" ke..ngaaaaaa~ tu baru peminat setia name nyeeee...ohhhh...*kuat sungguh b'imaginasi..dh2 stop it cik zatil iwani*

 ok..mari aku kenal kan dengan tiket bas Transnasional aku *die pon nak glamor kt blog aku ni ok*. cume b'harge rm44.80 saje..kalu beli KFC gune duit tu kenyang 5 hari kot..wahahahahaha~~

oke..blog aku pon nk interframe sekaki...i love u la bloggggg!! meh2 kiss pp.. :)
 ok..dah xde idea nk celoteh ape..*padahal dh byk gilew membebel..hahaha* ok,dats all for now..
c u at next entry ok! :)

p/s : nnti aku nak citer bout my belated birthday present..nak taw x hape? sile angkat tangan..x pon sile comment ini entry..ohhh..tak pon sile tnggu next next or maybe next next entry OK? :)

Wednesday, June 23, 2010

sile jangan tukar siaran...:D

salam sumer!
hye kawan - kawan..!!
 nak buat pengumuman sedikit..

Sile jangan tukar siaran blog ini..!!!

kenape? meh cini akak nak citer meh *wah..tibe2 jadi akak uols*
xde..aku actually dh tukar keLEBARan blog terchenta nie..
CANTIKKKK kan??
CUTEEE kan??
COMELLL kan??
LEBARRRR kan??? 
baru LUAS mate memandang..kan kan kan..
sile angguk kan kepale anda tanda setuju!
mesti korank terkezut kan bile jejak kaki kt blog aku nie..kalu tak terkezut pon sile la buat2 terkezut ok!! hahahahah~ :)
lagi pon bak kate orang tua-tua..
Jauh perjalanan, luas pemandangan..
hahaha..motif?

Frankly Speaking, aku suke oh dengan keLEBARan blog nie..nanti leh letak pic2 yang super BESAR..!!! xde lagi picture2 yang cinonet..wakakaka~
 jom joget ckit!

mekasih kepada makcik nani yang bagi idea menukarkan keLEBARan blog ini..
 mekasih juga kepada new features kt BLOGGER which is template designer yang memudahkan kerja penLEBARan blog ini..jasa kalian amatlah dihargai..:) ngaaa~
actually, dah lame aku teringin nak LEBAR kan sayap belog nie dgn cara mudah..x payah nak upload template bagai..akhirnyaaa..taraaaaa~~ *sambil wat muke riak*
 

ok..nak try test letak pic BESAW satu round..

nie pic time aku darjah 2..hahaha..ok aku tipu..
amacam?..menarik bukan?

p/s : so, sile COMMENT kt bawah ini jika anda rasekan belog ini comel, cute & cantik..kalu korank rase belog ini tak comel, cute & cantik..x yah la comment...heeeee~ :D

p/s/s : okeeee..aku taw header aku kt atas tu besar giler..tp besar - besar pon cute ape..ewahh~ nnti la aku edit..skrg malas lg seyhhh~


Tuesday, June 22, 2010

21 years and 5 days!..:D

salam sumer!
 ehem2~ *sambil btol kan tune suara*
18 June 1989 telah lama berlalu meninggalkanku..itu 21 tahun 5 hari yang lepas...
dan hari nie 22 June 2010 aku telah berusia 21 tahun 5 hari..
kalu dibuangkan hari..umur aku sekarang dh 21 tahun oke!!

disebabkan aku busy melancong ke langkawi pada 18 - 21hb..dan x sempat nak hapdep blog..
rasenye blom t'lambat untuk aku m'gewish..

Hepy Belated 21st Birthday to myself !!! 


*wah..sgt meriah~~~ kebabommmmm *

yeah..alhamdulillah..dah 21 tahun aku hidup dekat bumi ALLAH s.w.t ini..aku sgt2 b'syukur..ok, aku dah boleh m'gundi ye kawan2!!..hahahaha..walaupon i'm already 21..but still maintain MUDE ok! :) rasenye masih banyak yang aku belom capai dlm usia ini..kene blajal lagi rajin..tinggal 1 sem je lagi nie..Insyaallah, will do my besh to achieve all the dreams! amin amin amin~
hati ini masih lagi berbunge2 selepas m'getahui result after redo..alhamdulillah, ALLAH dh makbulkan segala doa2 aku..*sujud syukur padamu* mekasih Ya ALLAH..! aku sangat gembira..dah lame aku idamkan result seumpama nie..akhirnya t'capai jugak..this is the best birthday gift i ever had..!
kejayaan ini aku tujukan kepada kedua orang tuaku yang byk bg sokongan yang tak putus2 kepada anak mereka ini..mekasih mak..mekasih abah..mekasih adik-beradikku..mekasih kwn2..and most important mekasih kepada semua lecturer2 aku yang banyak membantu aku dalam pelajaran..jasa kalian akan d'kenang ke akhir hayatku! *sob2..t'haru seketika*

btw, wanna says thanx you to my parents, siblings and all my friends yg wish for my birthday..kalu x wish pon xpe..aku x marah pon!!! ucapan paling byk aku dpt adalah di Facebook terchenta..:) sampai penat ohhh aku dok m'reply tiap2 comment dorank nie..tapi kalu korank bagi ucapan + sekali gan hadiah kan lagi bagus..*oke..aku gurau je ok!* mekasih taw korank..!!! korank mmg terBEST ok! im really appreciate it!!!..may ALLAH bless u all...love u guys!..~ ♥♥


tepuk - tepuk!!

@ hotel langkasuka, langkawi..senyuman pada umur 21 tahun..adakah senyuman ini akan terus kekal 40 tahun akan datang? ecehhwahhh~~ :D

heppy birthday to meee!!!


anda mau kek?..ambik laa..:)

******************************************************

ok, hari Bapa pon dah lepas pada ari AHAD lepas..aku pon x smpat nak create entry for this special day because masih dalam perjalanan nak balik rumah from langkawi..so, combine kat cini pon oke gak kan? heee..di kesempatan ini I just want to wish..

Happy Father's Day !!!

to my luvly Abah Encik Abdul Razak b. Arshad & to all fathers in this world...

*nie abah saya!!! *

to Abah : Selamat Ari Bapa tuk abah .. Terima kasih d atas segale jasa, kasih- sayang dan pergorbanan yg abah dh korban kn tuk semua anak-anak abah.. Trime kasih juge coz dh m'didik anakmu yg s'org ini selame hampir 21 tahun dan 5 hari.. mekasih bwk gi langkawi and belanja choc yg superBANYAK itu..hehehe..Hanya ALLAH yg mampu m'balas jasa segala jasa Abah selama ini.. weeeeeeeeeee~ You r my superhero n my Inspiration i love for eva eva & eva!.. :)



i my abah..

mak abah!..i love u all so much! :)
tanpa kalian..aku tidak wujud pada hari nie...ewahhhhh~~~ :)
terima kasih kerana membesarkan anakmu selama 21 tahun ini!

i love all my family too!!! :D
Thanks for being a part of my life..:)

Wednesday, June 16, 2010

menghitung hari..=)

salam sumer!
wah..tibe tibe hari nie menjadi rajin nak hapdep blog..adekah sebab hujan lebat kat luar sane adalah faktor kepada kerajinanku nie?..ohhhh..enggak mungking dong..masakan rajin dikaitkan sama hujan sih? *hahah..bole lak kuar loghat Indon* maap ye tuan tuan dan puan puan..tuan belog sedikit kesengalan di situ..

Menghitung hari
Detik demi detik
Masa kunanti apakan ada
Jalan cerita kisah yang panjang
Menghitung hari

Padamkan saja kobar asmaramu
Jika putik itu takkan ada
Yang aku minta tulus hatimu
Bukan puitis

Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diri ku kini sendiri

Oh... Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diri ku kini sendiri..



ok, lagu di atas mmg sesuai dgn aku sekarang yang tgh menghitung hari TUA MUDA yang bakal menjelma ari Jumaat ini iaitu bersamaan 18 June 2010..wah, umoku akan meningkat lagi woooooo..>.< terase diri sgt mude di hati..ewahhhhh~ juz wish da besh in my life..amin amin..

oh, dan esok 17 June 2010..result after redo aku akan keluar..aku mintak sgt2 result aku ok dan x perlu dtg kolej balik tuk appeal any assignment..aku nak sgt achieve the highest pointer for this semester..nak adiahkan kejayaan nie kt mak abah..Ya Allah, engkau makbulkan la doaku ini..amin amin amin~~ 
kawan2, wish me luck ok!~~ doa2 korank sume amat sy hargai.. amin..
ok..till then..c u all at next entryyyy~~~ 

kenduri 2 in 1...:)


salam sumer!
how r yu today...? oh..cuti semester nie mase2 aku byk d'wastekan di rumah terchenta sajork..dan hanya menjalani hidup sebagai suri rumah yang berjaya..yeeehaaaaaa! cube korank byangkan pagi2 aku dah gigih bangun..dan mulekan hari dgn FACEBOOK*ohh..perluke?* then after bekfas sume mulalah segala aktiviti harianku..antara aktiviti yg aku wat adalah spt berikut kemas rumah, basuh sapu rumah, basuh baju, jemur baju, lipat baju, buang sampah, masak air *oh..nie aku suke*, minum air, masak nasi, makan nasi, nonton TV..hahahaha~ see, byk kan kerja2 harian aku..so, pengumuman kpd semua laki-laki ganteng di luar sane..kalu nak ambik aku jadi suri rumah korank silakannnnn..>.< muahahaha~

ok, dh terpesong yeeeee..actually, motif entry aku kali ini bkan psal m'jadi suri rumah yang berjaya..tp nk share pic2 time kenduri kawen anak jiran aku mak cik yah..hehehe~ ade kt dua tempat iaitu kt Sabak Bernam *belah p'gantin perempuan* and kt Kota Bharu *belah p'gantin perempuan and lelaki*..kt Kota Bharu ade 2 pasangan pengantin iaitu anak lelaki cik yah and anak perempuan die..so, combain kenduri la..2 in 1 gitu~ jimat sikit cost katenyee..:)

ok, kan sekarang tgh demam World Cup kan..so aku nk sajikan mata korank gan cup cakes yang b'temakan World Cup..kalu korank nak makan x leh..aku bagi tgk tu pon kire ok la kn..*actually, nie hantaran p'gantin taw* heeeeeee~

ok, aku malas nk citer pape..juz enjoy all the picha hokeyyyy?

*nie org panggil gambar p'bangkit selera..ade org tu ambik byk giler makanan..last2 x abih~ hahaha*


*b'sama bonda t'sayang*


*kiss2~*


* syg mereka *


*wif ab.nik, sis iQa n ngah~ hahaha*


* :) *


*kiss lagiiii..auwwww~ ok, nie pasangan pengantin Pertama!*


* ok, nie pasangan pengantin kedua!..oh,btw laki tu tentera laut~*


* tgh prepare nak berarak*


* tu die abang2 tentera laut..smart ohhhh~*

* tepung tawar~*

actually, ade byk lagi pic..tp pic2 nie je yang aku rajin upload kat cini..:)
k laaaa..c u all at next entry ok!



Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin