.

the time is...

My lovely ♥ Followers.. tq folo me! =)

Friday, July 23, 2010

best gift ever..thanks mak abah!..=)

salam sumer!
selamat hari JUMAAT everybody!!!
:)

wowowowo..dah bersawang ini belog..siapakah tuanyeee??? hahahaha...
currently, mood nak hapdep belog adalah non ado!..nehiiii heiiiiiii!!
tak taw la kenape..dalam otak nie ade 1001 cerita nak diceritakan di sini..tapi bile tiba time nak hapdep terase sengal2 badan gituuuuuu...hahahahahah *ok..aku tipu tuh* bukan sengal badan ye..tapi bile time nak hapdep je mood tibe2 hilang pergi mencari timba <-- new peribahasa..wahahahha~~
 
tapi tapi tapi tapi kannnnnnnnn...
arini 23 July 2010 bersamaan ari JUMAAT..mood nk hapdep belog tibe tibe muncul...unbelievable!!! 
jom nyanyi cikitttt...

 

dah2...cukup cukup..
mungkin disebabkan arini adalah penghulu segala hari..so, mood rajin tibe tibe menampakkan diri nye...ecececeh~ :))) *dan dan je*

oke..dah2..let's proceed with the storyyyyy..
seperti yang dijanji kan pada entry lepas..i just want to show all of u my special-best-beautiful-ever birthday present..yang diadiahkan oleh mereka yang paling sangat & very BERMAKNA in my life which is my belavod mak & abah...

walaupun arini umurku dah masuk 21 tahun 1 bulan dan 5 hari...aku tetap mau tunjuk special gift ini even my 21st birthday dh 1 bulan 5 hari berlaluuuuuu~~~ ewahhhhhh..
*dah lame kot aku peram cerite nie!*

anda mau tau hadiah nyee?
nak ke?
jap jap..korank layan dulu pic2 adiah ituuuuuuu...
then baru aku bg taw apekah adiah itu..ngaaaa~~ ;)

jeng...jeng...jeng..
terimalahhhhhhhhhhhhhhhhh~~~~
.
.
.
.

gaye pertama : mekasih kepada duta kite..cik santek molek! :)

gaye ke-2 : mekasih kepada nikon D60..dgn anda sy dapat mencapture moment ini! ewahhh~

   gaya ke-3 : lebih kurang dr gaya pertama..tapi yang ini nampak lg menawan..:))

gaye ke -4  : bile semua gaye2 dicantumkan dalam 1 pic..ini la akibatnyeee~ ecewahhh~~


ok...as u all can see at the picture above..mesti korank dh dpt teka apekah my special-best-beautiful-ever birthday present kannnnnnnnnnn?? 

yeah2..aku dpt adiah Poh Kong Gold Necklace with key locket..hehehe~
santek x..?
key locket tu mcm symbolik laaa..mcm dah kunci kebebasan la kunun2 nyeeee..
21 tahun la kate kannnnnnnn...
*oke..sile gelak* :)))

i dont know how to describes my feeling when my mom & dad give me this present on my birthday..
terkejut + happy + surprised + speechless feeling blend all together! :)
 seriously, i didn't expect that they will give me this special present..  
terharuuuu sgt sgt sgt... T _____ T *nages*
 ape ape pon..aku akan terus memakai hadiah ini sampai bile bile..heeee~


thanks mak! 
thanks abah!
i really really really appreciated this special gift!

love love love love love both of u so much!!!!! 

and last but not least..terima lah last picha! :)

oh jap jap...
baru baru ini juga aku telah disuprise kan oleh rakan rakan OC aku for my birthday!..
bukan aku saje yang m'jadi mangse..ramai lg kot..

but sory guysss!!!!...i x bole nk story skrg..
sbb i nak check in for my flight going back to KB..dah lewat nie!
on9 kejap kt McD nie..hehehehhe~~

don't worry ok!...I'll story this moment kat next entry!
till then..
bubyeee!


p/s : doakan saya selamat sampai kt umah terchenta ok!!! ;))



Friday, July 16, 2010

Saya rindu-rinduan belog ini!..=)

salam sumer! 
ade cihat?
wah..arini sudah 16 Julai..bermaknaaaaaa...
selama 16 hari lah belog ini terbengkalai tanpa sebarang berita..
selama 16 hari juga lah tuan belog amat-amat busy tahap cipan pregnant 8 bulan 1/2..
hahahahahahah~~~
*ok..sile gelakkkkkkk~~~*

jadi pada hari ini tanggal 16 Julai 2010...aku mempunyai kerajinan yang lebih tebal dari kamus DEWAN BAHASA untuk menghapdep blog ini..motif utama adalah keranaaaaaaa...

AKUUU SANGATTT RINDUUU INIIIIII BELOGGGGGGGGGG!!
*menjerit ala-ala tarzan kat hutan amazon*

oh..blog terchenta..meh cini kiss pp meh~ muaxxxxxxxx,, :-*

ohhhhh..ada orang jelez ke aku kiss blog jep??? ada ke?
ok laaaa..tuk korank semua yang tak jemu - jemu memblog walking kt belog aku yang jarang berhapdep nie..terima lahhhhhh..muahhhh~

nah..ambik ko...aku kasi kiss baek PUNYERRR!!
abih la screen aku penuh ayeq liurrr...ngaaaaa~~

dah dah..lebeh lebeh plak kannnn..
actually, selama 16 arini aku byk mende yang perlu dibuat..so, byk story yang tak terhapdep..
nanti laa..if aku ade kelapangan..akan di story morry all the story ok! just wait..:)

oh..by the way!!just nak inform kt korang yanggggg...
AKU DAH DAPAT STAY HOSTEL!!!

yeayyyy2~~ ingat dah tak de sinar harapan..tp alhamdulillah..sgt hepy uolsss..dah x perlu nak pikir2 nak cari umah sewa bagai..hehehehe~

 maybe sebab aku jadi one of the orientation communitee for new semester intake..so percentage nak dapat hostel tu ade dalam 99.9 % la..ewahhhhh~ * berlagak cikit *

so, skrg aku tengah berlintas langsung dari ostel terchenta iaitu di Kamsis Saidatina Khadijah..
* terima lah gambar 1 round *


ok kawan - kawan..bilik sy yang paling atas! dan aku bangga nak nyatakan di sini yang sudah hampir 7 semester aku duk level tuh ok!! SUPER JUNIOR DUPER SENIOR la kirenyeeee~ :)

entry ini berakhir di sini ok..nanti aku akan update lagi cerita2 hidup aku kat cini..actually, banyak btol cerita yang nak diceritakan..lagi pon aku banyak masa free sejak kebelakangan nie..al-maklum la dah LAST SEM kan..* ayt sedikit riak *

so, i'll try to story morry kt korang oke!!! hope korank dapat bersabar..kalu tak sabar..sile lompat dari tingkat 10 kat KLCC tuh! muahahahaah~~

till then,
lap uolssssssss~~ :)

Thursday, July 1, 2010

pasrah..=(

salam sumer! 
ade cihatt?
haipppppp..aku tengah m'galami kecelaruan jiwa nie..nak taw pasal ape x?..nak taw ke tak nak? nak tak? nak tak?..ngaaaaaa~~..tak yah la bg taw..sedey je memikirkan nye..ololoh..jgn sedey ye kawan - kawan..di sebabkan kan arini 1 Julai..aku bg taw la korank..*ape kaitan 1 Julai gan citer nie?..hahaha* abaikan ok!


ini semua adalah sebab aku tak dapat stay hostel for next sem..!!!!! uwaaaaaaaa..sedey giler ok!
T.T


dah la semester ini tak boleh merayu tuk stay ostel..pihak kolej siap tulis macam nie..

MEMANDANGKAN PENGINAPAN KAMSIS ADALAH TERHAD BERIKUTAN PENGAMBILAN IN-TAKE PELAJAR YANG RAMAI SEMESTER INI, MAKA RAYUAN SAMA ADA SURAT ATAU TELEFON TIDAK AKAN DILAYAN.
MOHON MAAF ATAS SEBARANG KESULITAN.

(+_____________________+")


aku baru je dpt taw hal nie..sebab kolej aku baru keluarkan result dia few days ago..frust gak la bile tak dapat..mane tak nye..dah dekat 6 sem aku dok hostel tuh..6 sem OK! 3 tahun tuh..nie nak masuk last sem tibe2 tak dapat lak..benci mak uolsssss!..abih sume aktiviti kat kolej aku join..sebab one of the condition nak masuk ostel adalah kene aktif..ishhh..tension siot..!!!


kawan2 aku pon ramai yang tak dpt..maybe sebab intake July nanti dalam 350 - 400 new students yang akan m'daftar..so, capacity ostel macam tak cukup compare to the total of students..dat why ramai name yang kene buang drpd stay ostel..pasrah la dgn keadaan ini..


so, aku tak taw la ape nasib aku sekarang nie..kene sewa kt luar ke?
rumah sewa semua tak cari lagi..haippp..tapi kalau boleh aku tak nak tak nak tak nak duk luar..banyak mende kene pikir..bil air..bil api..sewa bulan2...tapi kalu duk luar macam tak berbaloi..sebab tggl lagi 1 sem je lagi..i more prefer stay at hostel kot..sbb murah, senang nak gi kelas and most important secure la than stay outside..uwaaaaaa..pening laaaa..
=.="


so, sekarang mood nak balik kolej esok pon dah HILANG..!
barang2 semua tak packing LANGSUNG..!

TOLONG akuuuuu ya ALLAH..



maybe tak de rezki aku nk dapat ostel..and hopefully ade sinar harapan laa..mintak2 student baru tak ramai yang daftar..so, kalau ade ostel kosong leh la aku buat rayuan kot..amin2~~~ :)

ok..dat all for todayyy!
bye-bye..T.T

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin