.

the time is...

My lovely ♥ Followers.. tq folo me! =)

Sunday, August 15, 2010

what they say about me..=)

salam sumer!
Selamat Pagi AHAD...
alhamdulillah..harini dah masuk hari ke-5 kita semua berpuasa..
dan alhamdulillah juga..aku masih dapat menjalani ibadah puasa ini..
..TQ ALLAH..

wah..guess what..aku telah buat rekod baru hari nie 
*muke bangge*
haaaaaaaaaaaa..nak taw la tuh kan?
ok ok..aku bg taw..
rekod nya adalahhhhhh..aku TAK TIDUR LAGI PAS SAHUR TADI..!!!
*ngaaa~ perlu ke nk caps lock di situ?*

 joget cikit..

hahahahaha...ok ok..mesti korank jelez kan gan rekod aku itu..
* gelak guling guling guling*
walaupon rekod nie xde la sehebat Guiness Book of Record..
tapi tapi...bg aku ianya HEBATTTTT ok! 
pedulik la hape korank nak kateeeee..
* gelak guling guling guling lagi*
 * ya ALLAH..takbur nye manusia nieeee!! T.T *

hahahahaha..maap ye korank..aku diserang virus sengal pagi nie..
ditambahkan lagi dengan kondisi hidung yang t'sumbat2..
*achhhummm!! >.<*
ditopupkan lagi dengan suasana cuaca yg sangat sejuk..
* aku masih selubung gan selimut power puff girl nie haaa >.< *
dipluskan lagi dengan keadaan aku yang tengah b'jaga sorang2 nie..
*yang laen masih enak dibuai mimpi =.="*

waaalahhhhh..sgt mantap gandingannye ituuuuuu!!
 hahahahaha..mintak2 la selesema nie cepat baik!
dah berapa byk tisu TESCO choice aku abihkan nie haaa...opssss~

aku nak share something gan korank semua..
haihhh..tibe tibe rase malu ahhhhh :">


see see see...
what they say about me!

CUTE ada..
SWEET ada..
SO HOWT ada.. 
NICE ada..
COOL ada..
SPORTING GILER ada.. 
BAIK HATI ada..
KAWAII ada..
SAYANG ada.. 
PAGAR ada..
CANTIK..*nie aku tmbah sndiri..hahaha*

see..macam2 gelaran aku dpt..tenks guyss for all the sweet2 words..
but word PAGAR adalah tak boleh bla weh!!
adoiiii..pagar dorank panggil aku?
mentang2 la aku pakai braces..=.="
but it's cool bebeh..
mula2..i didn't know..what the PAGAR mean..but few minutes after that baru realize..
"ok, my braces look like PAGAR"
yeah..i hav to admit it!
hahahahahaah...
aku ade PAGAR..korank adeeeeee? <-- *ayat sedapkan hati*


actually, this is one of the activities at MARA GOT IDEAS that being held at my college last 2 week..
that program very very very AWESOMEEEEE ok!
i'll story to all of u on the next entry..
tenkiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu for reading!!!

p/s : describe me in one word pleaseeee! 
(nak jawab?..sile coment entry ini) >.<

Saturday, August 14, 2010

4 Ramadhan..=)

salam sumer!
sihat ke?
puase x harini?


pejam celik pejam celik pejam celik..dah masuk 4 hari umat Islam berpuasa..
cepat sungguh masa berlalu kn?
alhamdulillah..puasa aku masih penuh selama 4 hari nie..
*tepuk-tepuk*


hari nie tekak ada rase sakit cikit..mybe smlm berbuka terus minum air tembikai..
pastu pas abih terawih terkena hujan la plak..
adoyyyaiii..mntk2 la tekak ini cepat sembuh..xmo la demam2 nie..nnti susah..
:))


haaaaa..korank nak taw..dh 4 hari berpuasa nie aku x penah lg menjejak kan kaki ke bazir ramadhan..*bazir=bazaar ramadhan ye kwn2*
satu rekod yang boleh dibangge kan..:)))
hahahah..oh yeah..ustaz aku la yg mula mula kuarkan p'kataan bazir ramadhan itu..
aku dlm kelas asyik gelak jepppppp...:)))
tp mmg betol pon..kadang2 leh m'bazir gak beli2 makan kt bazar ramadhan nie..
tapi tu semua depends kat pilihan anda masing2..
kalau anda bijak membeli..anda pasti tidak membazir
*aku rase dh mcm ayat iklan plak..:)))*



ok la..meh aku nk story morry menu2 berbuka puasa aku selama 3 hari Ramadhan ini..
*ecehhhh..x abih2 citer pasal makanan..*
klu sape2 bace entry ini..sile kuatkan IMAN ok! ngaaaaaaa~~

1 Ramadhan
First day berbuka puasa mesti nak gempak je kan...so, me & my roommates (anis,nad & tasya) plan break the fast at KFC saje..huuuuuuu~ pkul 6.30 dah tunggu bus untuk gi tesco Semenyih..
oh yeaa..skrg dak2 ostel dah leh balik before pukul 10 malam..leh la bukak pose kt luaaa..
hoooyeahhh~
menu yang dipilih adalah Snack Plate + Rice saje..tu pon dah kenyang gile ok..sampai tak berabih..
*ok..aku tipo* hahahahaha..:)

jom layan gambar...

nah ambik..aku bagi pic snack plate BESAR PUNYEEE!!!
sabar..kawal perasaan masing2..:)
* aku dpt 2 kentang putar sbb kt KFC tu coleslaw die dah abih! *

my roomate..nad..anis..& tasha..:)


anis & nad..

wif tashaaaaa..:)


2 Ramadhan
Disebabkan 1st ramadhan dah makan gempak cikit..
so, 2nd day ini aku dan kwn2 bukak puase di Surau An-Nur (surau kolej)..
happening ok bukak pose kt surau..makan ramai2 dalam talam..
1 talam kongsi 5 orang..memang syokk! :)
menu arituh adalah nasi + kari ayam + sayur bayam..
*gambar adalah non ado*

3 Ramadhan
Mula-mula plan nak gi bazar..but hujan turun dgn maha lebat..so, beli makanan di cafe saje..
menu = nasi lauk ikan talapia berlada + air tembikai..
*gambar adalah non ado*
semalam..berbuka di bilik gan tasha & nad saje..
yang laen semua balik rumahhhh...dorank sume bukak puasa gan familyyyy..
uwaaaaaaaaaaaaa..
aku jelessss!! 
T _______________ T


4 Ramadhan
Haaaaaaaaaa..arini x plan lagi nak makan apa..maybe nak pegi beli kat bazir ramadhan..
hahahahahaah..
Cuace pon elok je ptg nie..:)

k laaa..dat all untuk entry kali ini..
Selamat Berbuka semuaaaaa..
ape eh juadah yang mak aku masak arini? T.T
Salam..



Tuesday, August 10, 2010

Happy Ramadhan Al-Mubarak..=)

salam sumer! 
 helloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!
selamat hari SELASE!

wah..tajuk entry agak tak boleh blaaaa PANJANG nyeeee 
*ohh..perlu ke nk capslock itu word?*
dah2..sile abaikan iye 



semenjak 2,3 dan 4 menjak nie..mood nak hupdep adelah TIADA LANGSUNG..
dat y la belog ini telah dipenuhi dengan sarang labah2 dan debu yang setinggi gunung Everest..
hahahahaha..oke2..aku tipo je tuh..


walaupon mood ade lah TIADA..tp perasaanku ini mau belog terchenta ini dihapdep kan..
tapi apekah daya..peratus MOOD MALAS adelah lebih tinggi dr PERASAAN ku ini..
tapi harini tanggal 8 Ogos 2010 bersamaan 30 Syaaban..
mood rajin tibe2 menjelma..yessssssssssssssssss!
lagi - lagi nak puase nie kannnnnnn...ecececehh~


dan oleh sebab itu, kerajinan menghapdep belog adalah berada pada tahap yang sangat maksima..
* wah..terase mcm cikgu bahasa melayu la plak *
sebelum mood ini ilang baik aku taip cepat2..
*smbil menaip entry ini menggunakan kelajuan 240km/j..hahahahaha..*

banyak mende yang aku nak story kat korank..
maybe aku nak cerita next entry kot..kot jelaaaa...hahahahaha..

oke2...sempena Bulan Ramadhan Al - Mubarak yang bakal tiba esok hari..
di sini sy cik zatil iwani ingin mengucapkan


..Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak..


dan ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf di atas segala kutukan, kritikan & kesalahan yang saya lakukan kepada semua pihak terutama  kepada kedua mak abah, adik-beradik & kawan - kawan samada secara sengaja atau tidak sengaja..
sesunguhnya saya hanyalah insan yang lemah yang tak pernah lari dari melakukan kesilapan...

Dan..di bulan Ramadhan ini juga marilah kite sama2 mengandakan ibadah kita kpd ALLAH s.w.t..dan diharapkan ibadah kita diterima olehNya...:)


dan dan dan..
hopefully semua org leh puasa penuh okeeee!!!
nanti leh dapat banyak banyak banyak duit RAYA! hahahahah...
kalu uzur tu x leh nk cakap ape lah..heheheh~


oke..that all for this entry..
ketemu di laen entry yaaaaa...

p/s : malam nie dh start terawih...jom TERAWIH beramai-ramai...





Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin