.

the time is...

My lovely ♥ Followers.. tq folo me! =)

Monday, March 24, 2014

demi cinta suci


jom layan my fav nasyid song.

Demi Cinta Suci by UNIC


Pernah hatiku luka pedih 

Kerana dicalari cinta penuh duri 
Lemas aku dalam dilema 
Kata janji manis sungguh tak bermakna 

C/O : 
Mencarimu kasih bagai mencari mutiara putih 
Walau ke dasar lautan sanggup ku selami 
Namun tak percaya apa yang telah aku terjumpa 
Kau sebutir pasir tak berharga 

Demi cinta yang suci 
Ku rela korbankan kepentingan diri 
Demi sinar bahagia 
Ku hambakan diri pada-Nya yang Esa 

Baru kini ku rasai nikmatnya cinta yang suci 
Tiada terbanding dengan cinta yang kau beri 
Ranjau yang berduri akan aku tabah menempuhnya 
Menyubur iman di dalam jiwa 

Demi cinta yang suci 
Ku rela korbankan kepentingan diri 
Demi sinar bahagia 
Ku hambakan diri pada-Nya yang Esa 
Demi cinta hakiki 
Ku sanggup redahi apa yang terjadi 

Apalah erti cinta suci 
Andai janji-janji sering dimungkiri 
Apalah erti cinta murni 
Andai kata-kata sering didustai





i love rainbow!


hi all..

byk plak update kali ni..hihi

just want to show rainbow from my room view..




subhanallah..

cantik kannn?

my fav quotes about rainbow

*refer bawah*

Like a rainbow after the rain , there’s always a good thing after the pain  





my dear 'Adam'





morning walk!

assalamualaikum wahai blog tercinta.

harini tiba2 dtg mood nak update blog ni..hehe

nak tepek gambar pg tadi time morning walk sorang2 sambil tgk kebesaran Allah.


this is my Uni..ade kolam kecil kt area ni..

ingat nak feeding itik2 breakfast.

 tp semua hilang ntah ke mana @___@

now kt UK pkul 6 pagi dh cerah..time ambik gmbr tu pkul 7 pagi..hee

ni dh kira routine every sunday morning..lepas subuh tak tido then trus siap2 kua jogging :D

alhamdulillah..tq ALLAH for giving me opportunity to witness you creations.

That's all for today entry! if rajin iols update lg..

see yaaa!




Monday, March 3, 2014

Hi March!

salam sumer!

it's been a while i did't update this blog..sorry :(

how time flies..it's march! good bye winter..and hello spring..

rindu zaman active blogging dlu2..hopefully makin rajin lah update blog ni..

ok sekian sahaja entry merapu hari ni..

need to go to lab for some group study..

do wish me luck for my #masterlife

assalam :)






Friday, January 3, 2014

Welcome 2014!

salam sumer!

ya ALLAH how time flies..dah masuk 2014!



welcome 2014! 

good bye 2013 :(




rasanya belum terlambat untuk aku wish Happy New Year 2014 to all my blog readers and followers 
*bajet mcm ramai je blog readers + followers..hehe..nevermind!*

sapa sapa nak tgk flipgram aku for last year punya cita boleh tekan kt cini
thanks to apps flipgram for this awesome apps!

well bila masuk new year mostly orang akan tanya apa azam aku for this year?

insyallah this year byk bende bakal berlaku antaranya
1. will finish my master insyallah in sept
2. kahwin! hihi...semoga d permudahkan
3. konvo for my master
4. ~will add later..hahahaa

insyallah semoga ALLAH permudahkan perjalanan aku for this year..and aku doakan ALLAH permudahkan perjalanan hidup korang sekali..amin amin :)

rasanya sampai sini saja entry aku kali ini..

sapa nak aku tulis lg sila comment di entry ini..tulis mcm ni >>> SILA UPDATE. SAYA SUKE BLOG AWAK! 
*poyo sgt*

p/s : sorry too busy to update this blog..been busy buat revision because next week i got 1 exam for this year..hopefully i can get good marks..please pray for me guys :)






Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin